Uitvaartverzorging,

    Mevr.  Erna Jansen                                   Mob. 06-30389594


 


 

Taken en verantwoordelijkheden van de uitvaartverzorger/ster.

De verantwoordelijkheid van de uitvaartverzorger/ster omvat de zorg voor een goede gang van zaken voor, tijdens en na afloop van een begrafenis of crematie. Vanaf de dag van overlijden heeft u te maken met één en dezelfde persoon die u alles kunt en mag vragen en die u persoonlijke ondersteuning biedt. Wij hebben bewust gekozen voor een persoonlijke benadering en een complete verzorging van de uitvaart.

 

De werkzaamheden van de uitvaartverzorger/ster.

De uitvaartverzorger/ster regelt alle afspraken met de nabestaanden over de uitvaart en probeert hen zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen. Zij zorgt voor het vervoer van de overledene naar huis of naar het uitvaartcentrum en regelt de laatste verzorging van de overledene, de opbaring thuis of in de aula.

Vanzelfsprekend adviseert de uitvaartverzorger/ster bij allerlei keuzes die gemaakt moeten worden, zoals de rouwbrieven en de advertenties. Bovendien zorgt zij voor aangifte van overlijden bij de gemeente en verzorgt alle overige wettelijke formaliteiten.

Indien nodig worden afspraken gemaakt  voor een kerkdienst en wordt de plechtigheid besproken met de beheerder van de begraafplaats of het crematorium.

Er komt heel wat kijken bij de regeling van een uitvaart en de uitvaartverzorger/ster probeert u daar zo goed mogelijk bij te begeleiden.

 

   

De uitvaartverzorger/ster staat voor zorg en aandacht bij het bespreken en regelen van een uitvaart, in nauw overleg met de nabestaanden en de familie.

 

De uitvoering van de uitvaart geschiedt door gemotiveerd, ervaren en gediplomeerd personeel.

 

U kunt gebruik maken van de materialen van de vereniging.

 

 

Bij overlijden is de uitvaartverzorger bereikbaar onder

telefoonnummer: 06-30389594